Határon átnyúló projekt a kétnyelvűségért

A LingLand egy határon átnyúló szlovák-magyar projekt, melynek vezető partnere a Budapesti Corvinus Egyetem, társpartnere az Interrégió Fórum Egyesület, a szlovákiai partner szerepét pedig a szepsi A Jövőért Alapítvány tölti be. Szepsiben projektzáró sajtótájékoztató keretében ismertették az elért eredményeket. Bartók Csaba, A Jövőért Alapítvány elnöke előbb röviden ismertette az alapítvány elsődleges célját, ami a Bódva-völgyi magyar jövő biztosítása.

Újabb kezdeményezés indult a Bódva-völgyéből a határ menti kétnyelvűségért

A LingLand szlovák-magyar határon átnyúló projekt a határ menti kétnyelvűsítés érdekében jött létre a budapesti Corvinus Egyetem és a szepsi székhelyű A Jövőért Alapítvány együttműködésében. A projekt eredményeit a Bódva-parti városban egy sajtótájékoztató keretén belül ismertették. Bartók Csaba, A Jövőért Alapítvány elnöke bemutatta alapítványt és annak tevékenységét, melynek legjelentősebb eleme...

A kétnyelvűség erősítése a szlovák-magyar határrégióban

Szepsi | A szlovák-magyar hattárégió turizmusának, vendéglátóiparának és kereskedelmének kétnyelvűségét erősítő LingLand nevű interreg projekt részleteiről és eredményeiről a szlovákiai partner szerepét betöltő szepsi A Jövőért Alapítvány vezetősége számolt be egy sajtótájékoztató keretén belül.

A kétnyelvűség jót tesz az üzletnek!

Ez a kulcsomondat is elhangzott Szepsiben, a Ling Land projektzáró sajtótájékoztatóján április 29-én. A kétéves Interreg projekt célja az volt, hogy megerősítse a szlovák-magyar határmenti régió kétnyelvűségét olyan szektorokban, mint a vendéglátás, turizmus vagy éppen a kereskedelem.

Újabb kétnyelvű táblák Szepsiben

Április 29-én tartotta projektzáró sajtótájékoztatóját a Jövőért Alapítvány Szepsiben. Az eseményen az alapítvány elnöke, illetve a projekt menedzsere mutatta be az elmúlt két évben elért eredményeket. A Linguistic Landscape nevű, határon átnyúló Interreg projekt célja az volt, hogy megerősítse a szlovák-magyar határmenti régió kétnyelvűségét olyan szektorokban, mint a vendéglátás, a turizmus vagy éppen a kereskedelem....

Ďalšie dvojjazyčné tabule v Moldave

Dňa 29. apríla zorganizovala Nadácia pre budúcnosť tlačovú konferenciu v Moldave pri príležitosti ukončenia projektu. Na podujatí predstavil predseda nadácie a projektový manažér výsledky dosiahnuté za predchádzajúce dva roky. Cieľom cezhraničného Interreg projektu s názvom Linguistic Landscape bolo posilnenie dvojjazyčnosti regiónov popri slovensko-maďarskej hranici v sektoroch ako sú gastronómia, turizmus alebo obchod.

Kétnyelvűség határok nélkül

Április 29-én, hétfőn került megrendezésre a LingLand nevű Interreg projektzáró sajtótájékoztatója, amely a határmenti régió kétnyelvűsítésére fektette a hangsúlyt. A szepsi székhelyű Jövőért Alapítvány partnerével, azaz a budapesti Corvinus Egyetemmel közösen végzett kutatást az említett jelenségről a turizmus, kereskedelem és a vendéglátás területén.

Videók - Ling Land - határon átnyúló projekt a kétnyelvűsítés érdekében

Felvidéki híradó: 2019. MÁJUS 16.

    

            The content of this webpage does not necessarily represent the official position of the European Union.